пʼятницю, 7 листопада 2008 р.

Леніна на демонтаж


Чернігівський правий рух “Українська альтернатива” виступив організатором публічної акції під назвою “Марш проти комунізму”, який має відбутися в Чернігові сьогодні біля каменя “Борцям за волю України”.



У звернені, оприлюдненому для представників ЗМІ та депутатів усіх рівнів, одним із пунктів вимог до міської влади є “негайна демонтація пам'ятника вождю-терористу Леніну, а також більшовиків з Алеї Героїв та перенесення їх до музею комуністичного терору”.
Організатори акції висунули ряд вимог до міської влади та органів прокуратури.

“На 17-му році незалежності в Україні ще й донині не покарано злочинців з комуністичної партії, які виступали організаторами репресій та геноциду проти української нації, - сказав речник Української Альтернативи Олександр Ясенчук.” Чернігівські націоналісти переконані, що їхні вимоги дійдуть до законного підтвердження, якщо депутати всіх рівнів зрозуміють нагальність поставленої мети. До акції просять долучитися всі здорові патріотичні сили.

Особисто я не прибічник радикальних змін - історія дуже різнобічна та різнобарвна за своєю сутністью. Але, на мою думку, це вже занадто, щоб пам*ятник світового злочинця Ульянова стояв на центральній алеї міста. Чи в нас мало "нейтральних", українських героїв - славетних чернігівчан? Чернігівщина за свою історію "виховала", якщо не тисячі, то сотні славетних "дітей".

Ох вже ці генетики




Після довгих, кропітливих дослідів китайським вченим-генетикам вдалося вивести собаку-панду, яка користується в Піднебесній небувалим попитом.Тому що панда вважається в Китаї талісманом вдачі, але на всіх бажаючих самих панд бракує, та і утримувати цю тварину не дешево, клопітно і не легко...
Собаку, з розфарбуванням панди, виводили на протязі багатьох років. Досить довго без якихось певних результатів - цуценята або вмирали, або не мали необхідного разфарбування. І ось, після довгих випробувань, це нарешті сталося.
Вчені, які цим займалися, стверджують, що це диво є наслідком кропітливої селекційної роботи, і гени тут нідочого. Але дехто з місцевих біологів впевнений, що без заборонених дослідів та знущань над тваринами справа не обійшлася.
На фото собака і справді виглядає досить сумною.
Але, як би там не було, кінологи мріють про те, що цей новий вид збережеться і буде чудово розвиватися.
Зараз вартість цуценяти доходить до 250 доларів США, що є для Китаю ціною захмарною.