неділю, 30 листопада 2008 р.

"Законоліплення"




Які тільки кумедні закони не вигадає людська фантазія. Гріховна людина, мабуть, вже не може існувати без чудирнацьких вигадок і виконання якихось приписів. Візьмемо, як приклад, Боже Слово-Біблію. Господь обьявив Себе у Своєму Святому Слові, але тіж таки фарисеї, садукеї та книжники, "нагромадили" на Боже Слово цілу кіпу вигаданих людських забобонів для зображення своєї значущості та поважності. Багато сучасних фальшивих вчень, також, намагаються "пов*язати" людське сумління приписами людської "мудрості": не їж те, не пий те, не вдягай те, цілуй те, ну і так далі. Зараз це особливо актуально в період наближення посту перед Різдвом.
Мені це дуже нагадує напівголого вождя племені, наприклад, новозеландських аборигенів, який встромив собі в носа блискучу пробку від пляшки, або поклав собі на голову бляшану банку рибної консерви і поважно, з гонором, прогулюється серед одноплемінників, зображуючи свою зверхність.
Щодо не релігійних приписів, то в сьогоднішньому дописі я хотів би запропонувати до вашої уваги декілька сучасних - кумедних для одних і дуже "серйозних" для інших, людських законів.
Сполучені Штати Америки по праву вважаються зосередженням безглуздих законів, але на право першості в цій номінації можуть претендувати і інші країни, так наприклад:
- в Франції суворо заборонено називати свиню "Наполеоном" - ну це ще можна зрозуміті;
- в провінції Вікторія в Австралії забороняється ходити в рожевих штанях після обід у неділю;
- в Торонто забороняється таскати по вулицях померлих коней -як на мене маячня;
- в Англії є до цих пір закон, котрий забороняє бути власником телевізора тим, хто не має особливої ліцензії;
-в Китаї закон дозволяє вступати до університету тільки "розумово розвинутим людям" - в Піднебесній все піднебесне;
- в місті Чікаго в Каліфорнії штраф до 500 долларів загрожує кожному, хто взірве в межах міста ядерний пристрій - цікаво, хто буде стягувати штраф?;
- в Кармелі в штаті Нью Йорк чоловікові загрожує штраф, якщо він вийде на вулицю в штанях які не підходять до піджака-цікаво хто це визначає, лавочник - кутюрьє?;

Цей список можна продовжувати ще дуже довго, але гріховна людська сутність від цього не зміниться.
Є лише один Закон, який до нас проголошує Бог і який ми - грішники, не спроможні були б виконати, якби не Син Божий - Ісус Христос, Який виконавши Закона зробив нас вільними. Маючи втіху Божого Євангелія ми повинні намагатися виконувати лише Божу волю, а не людські приписи та забобони, які нам намагаються нав*язати сучасні "фарисеї" під покровительством диявола, щоб пов*язати наше сумління.
Будьте вільні у Христі і тримайтесь лише Його Слова.