пʼятницю, 18 лютого 2011 р.

УРОКИ ІЗ ДОСЛІДЖЕННЯ ПОСЛАННЯ АПОСТОЛА ПАВЛА ДО ГАЛАТІВ


РОЗДІЛ 6.

Вірші 1-5:
Апостол закликає носити насамперед моральні та духовні тягарі один одного, щоб таким чином виявляти себе за віруючих людей, християн. Пор. Римлян 15:1-3. Як також кожен із нас повинен насамперед зосереджуватися на власних проблемах і недосконалостях. Пор. Матвія 7:1-5; 1 Коринтян 11:28; 2 Коринтян 13:5. Святий Дух також підбадьорює нас нести свій хрест з покладанням на Христа, з гідністю та честю виправданої дитини Божої.

Вірші 6-11: Господь Святий Дух тут закликає нас до підтримки Церкви та пастирів, служителів Слова. Цим виявляється наша довіра до Господа, коли ми не боїмося від своїх заробітків виділяти достатню частку на підтримку служіння Євангелія. Пор. Филип’ян 4:14-19. Хто підтримує Церкву в цьому житті, того чекає щедра Божа нагорода. Пор. 2 Коринтян 9:6

Вірші 12-18: В останніх віршах цього листа Дух Господній через Апостола знову нагадує нам про тему цього послання: виправдання самою вірою, без діл Закону. Якщо ми маємо чимось хвалитися, то це – Христів хрест, на якому Спаситель здійснив наше викуплення від гріха, смерті та диявола. Світу з його повійними стандартами для нас більше не існує. Існує лише Христос, існуємо ми, як творіння нові, охрищені в Христа і зодягнені в Христа. Ми – нові творіння, ми Божі діти, які як і Павло можемо носити Ісусові рани на своїх тілах: вкаменування Дії 14:19; побиття Дії 16:22; 2 Коринтян 11:25; хвороби і всі інші переслідування за віру 2 Коринтян 12:7; Галатів 4:13-14. Апостол завершує свій лист благословенням братам та словом «Амінь», яке означає, що все, що сказане в листі є незаперечною правдою.