вівторок, 21 лютого 2012 р.

Мій син чемпіон України з Панкратіону!!


На мою думку, в людини все повинно бути в гармонії, як духовне зростання - у вивченні Святого Письма та перебування в Таїнствах, так і тілесне зростання - у фізичних тренуваннях. Бо якщо ти срізь будеш проголошувати про любов до ближнього, але у "Потрібний час" не зможеш його захистити чи врятувати, або захистити свою родину, країну від ворога та в іншому, то твое проголошення буде пустим звуком.
Господь, як ми всі знаемо, працює через засоби - Він наділяє віруючих людей різними талантами аби наша любов не була лише на словах. Один може фізично захистити свого ближнього, маючи досвід у тренуваннях, інший юридично, третій фінансово-економічно і так далі - це все прояви Божого піклування про нас і надання нам можливости мати певні успіхи у своїх практиках. А вже як наслідок вдячності Богу за те що маємо ми спроможні допомагати своїм ближнім у "Необхідний час".

Як наслідок постійних фізичних тренувань і Божого благословення, в ці вихидні, мій син Максим завоював титул чемпіона України з Панкратіону. І хоча для христианина фізична підготовка не є самою головною і такою вагомою як духовна але, як я наголошував вище, вона може бути певним покликанням від Господа на допомогу своїм ближнім.

Панкратіон — відроджений давній олімпійський вид єдиноборства. Слово «панкратіон» (грец. pan «усе»; грец. kratos «сила, міць») походить від назви бойового мистецтва, уперше включеного до програми Олімпійських ігор Давньої Греції в 648 році до нашої ери. Панкратіон, що є синтезом боротьби і кулачного бою, має давні історичні корені. Двобій, що прийшов до нас із глибини століть, із програми давніх Олімпійських Ігор, панкратіон переживає нині другу молодість. Відроджуваний вид боротьби безпечніший свого давнього попередника. Двобої в ньому проводяться з використанням легких, зручних і надійних захисних пристосувань, у значній мірі понижуючих травматизм. При цьому суть боротьби залишається незмінною. Атлетам дозволяється застосовувати практично весь арсенал технічних дій боротьби вільної, греко-римської, самбо, дзюдо, східних єдиноборств, боксу і кікбоксингу.