середу, 24 грудня 2008 р.

Коференція для пастирів Київської Єпархії




Сьогодні в приміщенні канцелярії Єпископату зібралися пастирі Київської Єпархії для проведення конференції. Пастирі заслухали чудове есе, яке підготував брат у Христі Вадим Зінченко, на тему "Реальність пекла". Ця тема є досить актуальною з багатьох причин. По-перше, вона актуальна в часи Адвенту(лат. приходу)- часу до святкування дати Різдва Христового-7го січня, коли наші серця повинні бути стриманими у бажаннях і горнутися до Божого Слова. По-друге,і це було зазначено багатьма пастирями, що в світі наразі існує тенденція пом*якшення і перекручення Божого Слова, і в особливості його Закону, який проголошує, що нерозкаяний грішник неминуче потрапить на вічні муки до пекла.
Світ, і в тому числі християнський, і навіть, на жаль, ліберально-лютеранський стверджує, що пекла або не існує взагалі, або воно не вічне чи не таке вже й страшне, як його іноді змальовують, що цілковито суперечить Святому Письму, яке каже, що нерозкаяний грішник неминуче потрапить на вічні муки до шеолу-пекла.
Брати-пастирі, в обговоренні есе засвідчили, що Українська Лютеранська Церква повинна твердо стояти на доктринальній позиції існування і вічності пекла та пекельних мук для нерозкаяних грішників і в жодному разі не поступатися ліберальним твердженням, навіть якщо ця тверда позиція буде непопулярною.
Втішаюча думка лютеран полягає не в тому, що пекла не існує, але в тому, що Христос нас визволив від участі бути там, і лише віруючи в Нього, ми маємо Божий дарунок-небеса.
Продовжилась конференція обговоренням справ в громадах Київської Єпархії та виступом ректора семінарії Святої Софії з заохоченням до навчання молодих чоловіків з громад на пастирів УЛЦ.
Перед пастирями Єпархії виступив учасник конференції Єпископ В*ячеслав Горпинчук з підбадьореннями бути вірними Христу, твердо стояти на доктринальних позиціях, бути в усьому за приклад і пам*ятати Господній наказ про розповсюдження Його Євангелія, в даному випадку на теренах України, в ці нелегкі часи світової кризи.
Брат у Христі пастир Віктор Хаустов завершив конференцію чудовою молитвою про дані нам безкоштовні Божі дари і впевненість у спасінні - лише через віру в Ісуса Христа.
Брати роз*їхались з миром по місцях проживання до своїх парафій.