неділю, 28 червня 2009 р.

Друга віра.........


Дуже часто при спілкуванні з людьми, проживаючими в Україні, коли мова заходить про конфірмацію ще одного члена лютеранської громади, лунає співчутливе: "Так що, вона, або він, вирішили прийняти іншу віру?".
Спочатку мене, відверто кажучи, дуже засмучувало таке невігластво людей, яким доводилось розтлумачувати, що ми - лютерани, поклоняємося лише Триєдиному Богові, Якому віримо безумовно, як також і всьому тому, про що Він нам об`явив у Своєму Слові - Біблії. Але трохи поміркувавши над цим питанням, я дійшов висновку, що дійсно-таки - віра лютеран інша. Дійсно, лютерани намагаються ходити до церкви щонеділі і молитися щоденно, а не лише три рази на рік на Великі християнські свята, або коли їм дуже погано: хтось хворіє, або самі хворі, смертельно хвора чи померла близька людина і так далі. Цікавим є й те, що коли таким людям дуже добре, то вони, навпаки, не підуть до церкви - подякувати Богові за те, що отримали, але краще відвідають якийсь речовий базар або модний бутік. Лютерани на християнські свята не стрибають через багаття, не облизують запилені ікони, не приносять п`яні жертви Богові за померлих і тому подібне. Бо Бог нас вчить, що "жертва Богові зламаний дух". Лютерани свято вірять лише Богові, Його авторитетові, Його Слову, а не людським вигадкам або папі Римському, навіть якщо він проголошує з кафедри.
Інша віра? - так, інша. Але хто визначає і досліджує її? Лише Той, Хто її нам дає. А Він каже: " Як у слові Моїм позостанетесь, тоді справді Моїми учнями будете і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить".
Господь у Святому Слові говорить всім "багатовірцям": "Один Господь, одна віра, одне хрищення, один Бог і Отець усіх, що Він над усіма, і через усіх, і в усіх" (Еф.4:4,5).
Любі мої! Вірте Богові! Слухайте і почуйте про що Він вам говорить у Святому Письмі. І хай Господь Вас збереже до Свого Другого Приходу у правдивій вірі- єдиній вірі в Його Сина.

Немає коментарів: