вівторок, 7 жовтня 2008 р.

Кішка не розуміє слово "неможна"






Ви з любовью дивитесь на пухнасту істоту з вусами і хвостом, яку називають кішка.
Ви хочете мати у себе таке "щастя" дома. Тоді вам слід знати і про це.
Ось яку інформацію про цих "домашніх улюбленців" я нещодавно знайшов.
Як ви всі знаєте, кішка це самостійна і незалежна тварина, але до цього всього ви повинні знати, що всі ваші заборони й окрики їй "до лампочки". Кішка любить робити лише те, що їй до вподоби. Единим почуттям, яке повністю відсутне у цих красенів є почуття провини. Тому бити кішку гірше ніж безкористно. Навіть самий поганий свій вчинок кішка ніколи не пов*язує з подальшим покаранням за нього. Саме покарання, кішка завжди пов*язує або з людиною або з предметом які завдають їй страждань. Таким чином при отриманні прочухана, кішки лише переконуються в тому, що їм слід з пересторогою відноситися до ваших рук та вас самих. З їх точки зору, їм без будь-якої причини завдали болю. Всі ж заборони та покарання кішка сприймає як посягання на її права встановлювати свій порядок на її території. А людину, яка застосувала покарання,- виключно як ворога.
Коли кішка залазить на стіл або полицю, то за допомогою шльопків ви лише навчите її не робити цього у вашій присутності. Для запобігання небажаних походеньок кішки по ваших столах, полицях і так далі, поставте на край столу або на небажане для її присутності місце піднос або легкі, металеві, порожні бляшанки від пива чи води, які при падінні, з кішчиною допомогою, створять страшенний шум, який її злякає. Пару таких "скандальних" стрибків і кішка сама себе виховала.
Класичним прикладом "відвертаючого" навчання є орошення кішки на відстані з пульверизатора. Якщо вона намагається вибратися по шторі або гострить кігті об ніжку стільця-облийте її струменем води.
Ось так все просто. А криками та побиттям ви доб*єтеся тільки того, що кішка почне вас боятися або, навпаки, проявляти агресію у відношенні вас.

Немає коментарів: